5 tips: hoger scoren in Google met video

Je hebt je video gepubliceerd, maar hoe zorg je ervoor dat je video gevonden wordt? Dat doe je ondermeer door de SEO van je video te verbeteren. 

Kijktijd is een van de van de belangrijkste ranking criteria’s van YouTube. Als kijkers in de eerste paar seconden afhaken, zak je in de ranking. Het begint dus allemaal met waardevolle content die aansluit bij je doelgroep. Maar wat nog meer?

#1 Strategische titel 

Kies een aantrekkelijke titel die duidelijk maakt waar de video over gaat. Gebruik je belangrijkste zoekwoord in de titel. Met de auto complete functie van YouTube kun je inspiratie op doen. 

#2 Pakkende tumbnail

Een thumbnail is ook erg belangrijk. Kies een thumbnail die een juist beeld geeft van je video en aantrekkelijk is voor een grote doelgroep. Als je thumbnail pakkend en uitnodigend is, is de kans groot dat deze wordt aangeklikt.

#3 Logische bestandsnaam

Een bestandsnaam als ‘willekeurige_naam_DEF.mov’ is niet ideaal. Verander de bestandsnaam voordat je de video upload. Zorg dat de bestandsnaam het belangrijkste zoekwoord bevat. Het helpt zoekmachines om je video vanaf het begin aan optimaal te indexeren.

#4 Vertaling en ondertiteling

Door ondertiteling  aan je video toe te voegen kan een zoekmachine je video lezen en zo dus begrijpen waar jouw video over gaat. Zo is jouw video goed te indexeren en kan deze hoger in de zoekresultaten komen.

#5 Complete beschrijving en tagging

Voeg een duidelijke en volledige beschrijving toe. De eerste twee tot drie regels zijn het belangrijkste om hoog te ranken. Gebruik je belangrijkste zoekwoorden in de beschrijving en vergeet ook de long-tail zoekwoorden niet.

Gebruik tags om hoger gerankt te worden in YouTube. Gebruik belangrijkste zoekwoorden eerst.

 

Meer weten over onze strategische aanpak? Neem contact op met onze videomakers.

Deel dit artikel