Dronebeelden: 5x waarom we van ze houden

Drones. You love them or you hate them. Steeds vaker zien we deze zoomende robots voorbij razen. Een droneshot gooit hoge ogen bij je doelgroep, tenzij het écht iets toevoegt aan het totaal.

Een adembenemend uitzicht

Met een droneshot, hoog in de lucht heb je letterlijk het overzicht. Vanaf dit unieke standpunt zie je wat maar weinig ogen hebben mogen aanschouwen. Het geeft een beeld van bijvoorbeeld de grootte van een perceel, de omvang van een bedrijfslocatie of de diversiteit aan woningen in een wijk. Een adembenemend uitzicht (niet geschikt voor mensen met hoogtevrees).

Verboden toegang

Met een drone kom je op plekken die voor velen niet toegankelijk zijn. Boven die indrukwekkende machine in een fabriek of zonnepanelenpark. Een ervaren piloot, ja zo heten ze echt, weet als geen ander hoe op kleine of moeilijke plekken te opereren.

Artistieke vrijheid

Met een drone kun je hele snelle en strakke bewegingen maken of doe het juist 180 graden andersom. Letterlijk. Met de juiste camerabeweging geef je jouw brandstory of productvideo die unieke artistieke twist.

Kom in beweging

Wist je dat in vrijwel de meeste films en video’s nooit wordt ingezoomd? Camera’s bewegen van of naar het onderwerp toe. Het geeft een natuurlijk en authentiek gevoel. Een drone wordt geregeld ingezet om dat groepje fietsers te volgen of die snelle auto vast te leggen. We bewegen met het onderwerp mee. Vanaf nu kijk je altijd anders naar jouw favoriete serie.

Ontwikkeling

De techniek staat niet stil. Drones worden steeds stiller, slimmer en… sneller! Het biedt steeds meer mogelijkheden om met drones aan de slag te gaan. Een drone besturen is vakmanschap. De overheid stelt terecht steeds hogere eisen aan de gebruikers. Dronevliegers bij MegensVeenstra beschikken over de juiste certificaten en vergunningen om voor jouw project aan de slag te gaan.

Meer weten? Neem contact op met onze videomakers.

Deel dit artikel