Hoe we werken

Jouw doel is onze focus.

Video-experts

Wij zijn MegensVeenstra. Videomakers met ideeën. Wij staan al 10 jaar marketing- en communicatieafdelingen bij in het waarmaken van hun videoplannen. We zijn een sterk allround team. Van complete videostrategie tot livestream en van videotestimonial tot socialvideocampagne, iedere productie is doordacht, van hoge kwaliteit en altijd met een goed verhaal.

Video met impact

Wat maakt onze producties uniek? Een oprecht verhaal dat de onderliggende waarden en emoties overbrengt. Beelden die je grijpen, teksten die je inspireren en muziek die je meesleept. Creativiteit is teamwork. Wij hechten veel waarde aan een nauwe samenwerking met de opdrachtgever.

Zo maken wij onze video's

Concept en strategie

Op basis van bestaande ideeën en doelen werken we het concept verder uit. In deze fase bepalen we welke video's voor welk platform worden gemaakt. Bijvoorbeeld: Een video voor Instagram vraagt om een andere aanpak dan een video voor Youtube.

Scenario

In het scenario omschrijven we globaal wat er in de film te zien en te horen is. We ontwikkelen een stylesheet en storyboard voor de film. We beschrijven de kadrering, gewenste effecten en bijzondere kenmerken van de video.

Opnamen en productie

Tijdens de opnames volgen we een strak draaiboek. Hierin staat de opnamevolgorde, de te filmen items en de opnameplanning beschreven. Afhankelijk van de intensiteit duurt een opnamedag een halve tot hele dag.

Editing

Zodra alle opnamen zijn afgerond starten we met de montage. We verwerken de beelden en voegen muziek, voice-over of interview toe. We leveren een eerste versie op. Vervolgens verwerken we eventuele aanpassingsverzoeken en starten de color grading.

Optimalisatie

Voor een betere toegankelijkheid wordt de video geoptimaliseerd voor het platform. Het gesproken woord wordt getranscribeerd, vertaald en als ondertiteling toegevoegd aan de video.

Oplevering

De video wordt digitaal opgeleverd in alle gewenste bestandsformaten. Naar wens wordt de video direct geplaatst op het platform van de opdrachtgever en aangevuld met waardevolle data voor een betere vindbaarheid.

Meer weten over ons team?