Videotestimonials: Zó zijn ze krachtig en effectief

Het gebruik van videotestimonials in je contentstrategie is een slimme zet. Hiermee geef je jouw tevreden relaties een podium. Waarom zijn zij zo tevreden met jouw product of dienst? Wat maakt jouw organisatie uniek en hoe werken jullie samen? Een videotestimonial is het unieke bewijs.

Authenticiteit op één

Een echt en eerlijk verhaal schept de juiste verwachtingen. Zet authenticiteit op één. Laat jouw klanten geen teksten uit het hoofd leren, maar laat ze vertellen wat ze te zeggen hebben.

Voor het beste verhaal schakel je een professionele partij in. Zij weten als geen ander hoe je je commerciële doelstellingen bereikt én een authentiek verhaal vertelt. In een script worden op hoofdlijnen de onderwerpen uitgewerkt. Zo houd je controle over de inhoud van de video.

Maak een serie

Laat meerdere klanten aan het woord. Zo schets je de breedte van jouw dienstverlening. Maak individuele portretten van je relaties of combineer ze juist.

Werk efficiënt door het gebruik van een contentagenda

Door het maken van een contentagenda heb je beter zicht op je publicaties gedurende een jaar. Bij het produceren van videotestimonials kan dit efficiëntie betekenen. Weet je namelijk al dat je eind dit jaar wil publiceren over onderwerp X, neem dit dan meteen mee in bijvoorbeeld de interviews bij je relaties. Zo creëer je eenvoudig relevante content, het hele jaar door.

Door het duidelijker plannen van je content houd je je uitingen ook makkelijker uniform. Één look en uitstraling voor al je testimonialvideo’s.

Go global

Opereert jouw organisatie ook in het buitenland? Laat dan zeker ook die klanten aan het woord. Laat zien dat je ook daar de juiste service kunt leveren en je het land én je buitenlandse afnemers begrijpt. Met ondertiteling maak je de video ook bruikbaar voor andere landen. Haal alles uit je investering door meerdere klanten uit dat specifieke land te interviewen.

Voor onze opdrachtgever Hotraco Agri, ontwikkelaar van agrarische automatiseringsoplossingen, produceerden we een reeks testimonials in de UK.

 

Voor de HatchTech groep, ontwikkelaar van o.a. innovatieve broedsystemen, brachten we klanten in de VS en Canada in beeld.

 

Ben kritisch

Je bent goed in wat je doet, maar maak ruimte voor een kritische noot. Wat zou er volgens de klant beter kunnen? Hoe hebben jullie die ene uitdaging getackeld? Wek vertrouwen door een eerlijk verhaal.

Deel op diverse platformen

Een videotestimonial is uitermate geschikt voor het delen op sociale media zoals Linked-In en Youtube. De video’s zijn een stevige fundering voor je productpagina en je gooit hoge ogen op beurzen en evenementen. Bedien je een nichemarkt? Lever de video letterlijk bij je kijker op de deurmat af met een videobrochure. Verrassend en effectief.

Meer weten over onze aanpak? Neem contact op met een van onze videomakers.

Deel dit artikel