Zo scoor je met je vacaturevideo

De juiste persoon op de juiste plek is goud waard. Het vinden van de juiste medewerker is een vak apart. Zo sla je met video die nieuwe collega aan de haak.

Kies de juiste vorm

Video’s zijn er in alle soorten en maten. Een grappige, serieuze, informatieve video… De keuze is reuze. Kies voor een vorm die past bij jouw organisatie. Zo krijgt jouw potential een duidelijk beeld van de bedrijfscultuur.

Jouw medewerker als ambassadeur

Kies voor een oprecht verhaal van een medewerker die de functie daadwerkelijk uitvoert (Sorry meneer of mevrouw de directeur). Zij weten als geen ander hoe het is om in je bedrijf te werken en wat de functie voor hen inhoudt. Laat hem of haar aan het woord in een interview. Een eerlijk en oprecht verhaal schept de juiste verwachtingen.

Een goed voorbeeld is onze productie voor a.s.r.:

Belicht de juiste onderwerpen

Ja, bewaar al die taaie stof maar voor de vacaturepagina. Laat zien wat jouw bedrijf zo uniek maakt. Waarom is het leuk om in het bedrijf te werken? Hoe ziet de dag van een medewerker eruit? Hoe is het om die ene opleiding te mogen volgen? Inspireer met video.

Neem jezelf niet te serieus

Dat klinkt raar, maar het is waar. Humor kan een leuk element zijn om de drempel tot solliciteren te verlagen. Het kan de potential een warm en welkom gevoel geven, want zeg nou zelf. Een gezellige werksfeer is misschien het meest belangrijk.

Kies het juiste platform

Verdiep je in je doelgroep. Waar zijn ze online te vinden? Benut de mogelijkheden en creëer specifieke content voor dat platform. Vierkant, horizontaal, verticaal, korte versie, lange versier. Experimenteer, meet en optimaliseer.

Zo deden we dat voor a.s.r.:

Meer weten over doelgerichte wervende content? Neem contact op met een van onze videomakers.

Deel dit artikel