Skip links

Zo scoor je hoger in Google met je Youtube video.

Je hebt je video gepubliceerd, maar hoe zorg je ervoor dat je video gevonden wordt? Dat doe je ondermeer door de SEO van je video te verbeteren.

Kijktijd is een van de van de belangrijkste ranking criteria’s van YouTube. Als kijkers in de eerste paar seconden afhaken, zak je in de ranking. Het begint dus allemaal met waardevolle content die aansluit bij je doelgroep. Maar wat nog meer?

“Een video zonder strategie is gewoon een video” Deze quote niet gebruiken. 

1. De titel

Kies een aantrekkelijke titel die duidelijk maakt waar de video over gaat. Gebruik je belangrijkste zoekwoord in de titel. Met de auto complete functie van YouTube kun je inspiratie op doen.

Martial arts figure prominently in many Asian cultures, and the first known traces.

2. De tumbnail

Een thumbnail is ook erg belangrijk. Kies een thumbnail die een juist beeld geeft van je video en aantrekkelijk is voor een grote doelgroep. Als je thumdnail pakkend en uitnodigend is, is de kans groot dat deze wordt aangeklikt.

3. De beschrijving

Voeg een duidelijke en volledige beschrijving toe. De eerste twee tot drie regels zijn het belangrijkste om hoog te ranken. Gebruik je belangrijkste zoekwoorden in de beschrijving en vergeet ook de long-tail zoekwoorden niet.

4. De bestandsnaam

Een bestandsnaam als ‘willekeurige_naam_DEF.mov’ is niet ideaal. Verander de bestandsnaam voordat je de video upload. Zorg dat de bestandsnaam het belangrijkste zoekwoord bevat. Het helpt zoekmachines om je video vanaf het begin aan optimaal te indexeren.

5. De ondertiteling

Door ondertiteling  aan je video toe te voegen kan een zoekmachine je video lezen en zo dus begrijpen waar jouw video over gaat. Zo is jouw video goed te indexeren en kan deze hoger in de zoekresultaten komen.

6. De tagging

Gebruik tags om hoger gerankt te worden in YouTube. Gebruik belangrijkste zoekwoorden eerst.

Betrouwbare partner

Laat het aan ons over. Onze jarenlange ervaring helpt jouw bedrijf groeien.

Plan je adviesgesprek

[bookly-form hide=”categories,staff_members”]

Leave a comment